Over Voetreflextherapie

Hoe werkt Voetreflextherapie?

Door de zones op de voeten te masseren wordt er invloed uitgeoefend op die plekken in het lichaam die met deze zones in verbinding staan. Tijdens de massage worden de reflexpunten nauwkeurig onderzocht. Als er in bepaalde zones pijn of ongemak gevoeld wordt, zal er op deze punten “gewerkt” worden om verlichting te brengen.

Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding, de energiedoorstroming wordt bevorderd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor het lichaam zich ontgiftigt. Het afweersysteem wordt ondersteund en het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd waardoor de levenskracht toeneemt.  Klachten kunnen verminderen of verholpen worden. Voetreflexmassage is zeer ontspannend voor zowel voor lichaam als geest en kan dus stressverlagend werken. Etherische oliën ondersteunen dit.

Voetreflexmassage brengt eveneens mogelijke onevenwichtigheden aan het licht waar preventief op gewerkt kan worden.

Reacties na de massage.

Mensen reageren verschillend op een Voetreflexmassage.
Er kan diepe ontspanning optreden, ook kan er lichte hoofdpijn ontstaan of andere lichamelijke klachten. Dit komt omdat er afvalstoffen vrijgekomen zijn. Door voldoende water te drinken worden deze afvalstoffen snel afgevoerd en nemen de klachten af.

Top